Lammasmakkarakeitto

Kaalikeitossa ei tarvitse olla aina lammasta kokolihan muodossa, vaan se voi olla myös makkarana. Lammasmakkaramme maustaa keittoa juuri sopivasti. 

 

AINEKSET

  • 4-6 Lihakaupan lammasmakkaraa
  • ½ valkokaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  •  2-3 tl meiramia
  •  Suolaa ja valkopippuria maun mukaan
  • Vettä

TYÖVAIHEET

  1. Pilko kaali suikaleiksi tai pieniksi lohkoiksi.
  2. Viipaloi porkkana.
  3. Laita kaali ja porkkana kattilaan ja lisää vettä siten, että kaali juuri ja juuri peittyy. Kiehauta neste ja pienennä lämpöä.
  4. Pilko lammasmakkara viipaleiksi tai kuutioiksi ja paista pannulla voissa (voit halutessasi laittaa makkaran ilman paistamista kaalin joukkoon).
  5. Laita makkarat keittoon ja lisää tarvittaessa nestettä.
  6. Keitä keittoa kunnes kaali on pehmentynyt (uusi kaali valmistuu noin 15 minuutissa, talvikaali voi vaatia puolta pidemmän kypsytysajan).
  7. Pilko sipuli ja kuullota se voissa. Lisää keiton joukkoon.
  8. Mausta meiramilla, suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.