Parempi jauhelihakastike arkeen… tai juhlaan

Tätä ohjetta moni asiakas on minulle kehunut. Se on minun suosikkiarkiruokiani. Voit käyttää kastiketta jopa lasagnen täytteenä perinteisen valkokastikkeen ja tomaattipohjaisen jauhelihakastikkeen sijaan.  Jos kaapissasi ei satu olemaan viiniä, 2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa ajaa saman asian, eivätkä ne ole välttämättömiä. 

 

AINEKSET

  • 400 g Katinalan tuoretta naudan paistijauhelihaa tai naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 sellerin vartta
  • 1 porkkana
  • 200 g herkkusieniä
  • 50 g Katinalan lihakaupan ylikypsää kylkeä
  • 1 dl puna- tai valkoviiniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 tomaattia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oregania
  • suolaa ja mustapippuria

TYÖVAIHEET

  1. Ruskista jauhelihaa, kunnes se saa väriä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, ylikypsä kylki sekä viipaloidut sellerit, porkkana ja herkkusienet. Paista 5 minuuttia.
  2. Lisää viini ja kiehauta. Kaada kerma ja anna kiehua 30 minuuttia.
  3. Kuutioi tomaatit ja lisää ne kastikkeeseen. Keitä 2 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi timjami ja noin teelusikallinen oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla.