Karjalanpaisti hirvestä

  • 600 g hirven lapaa, potkaa, patalihaa tai paistia
  • 400 g porsaan lihaa, esim. paistia tai filettä (ohjeen voi tehdä myös kokonaan hirvestä)
  • 1 sipuli
  • 1 pieni lanttu tai palanen lanttua
  • 2 porkkanaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 12 maustepippuria
  • Suolaa
  1. Kuutioi liha ja paista ruskista se voissa.
  2. Laita lihat kannelliseen uunivuokaan tai pataan (voit käyttää myös foliota kantena).
  3. Huuhdo pannu vedellä ja kaada neste lihojen päälle.
  4. Pilko porkkana ja lanttu sekä sipuli. Lisää ne vuokaan mausteiden kera ja peitä vedellä.
  5. Kypsennä yön yli uunissa kannen alla 100-asteessa tai 175-asteisessa uunissa 4 tuntia.