Kermainen jauhelihakastike hirvestä

  • 500 g hirven jauhelihaa
  • 50 g ylikypsää savukylkeä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 porkkana
  • 2 tomaattia
  • 1 dl puna- tai valkoviiniä (näiden puuttuessa voit käyttää 2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa)
  • 3 dl kermaa
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • Suolaa ja mustapippuria
  1. Ruskista hirvenjauheliha pannussa.
  2. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, porkkana, herkkusienet ja varsiselleri sekä suikaloitu ylikypsä kylki. Paista noin 5 min.
  3. Lisää joukkoon viini ja haihduta hetki.
  4. Kaada joukkoon kerma ja keitä miedolla lämmöllä 30 min.
  5. Leikkaa tomaatista sisukset pois ja kuutioi jäljelle jäänyt kuori.
  6. Lisää tomaatti yritit ja mausteet. Keitä 3-5 minuuttia.