Burgundinpata hirvestä

  • 600 g hirvenpaistia tai hirven patalihaa
  • 100 g ylikypsää porsaan kylkeä tai pekonia suikaleina tai kuutioina
  • 200 g puolitettuja herkkusieniä
  • 2 sipulia lohkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 iso porkkana
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 tl timjami
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl punaviiniä, loput kokille
  • 4 dl lihalientä
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Leikkaa liha paloiksi.
  2. Ruskista liha pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauho, sekoita ja nosta pois padasta. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja kaada lihojen joukkoon.
  3. Ruskita ylikypsä kylki ja herkkusienet. Lisää lihojen joukkoon.
  4. Lisää tarvittaessa voita pannulle ja kuullota sipulit sekä porkkana siinä. Lisää tomaattisose ja sekoita.
  5. Lisää joukkoon muut aineet ja mausteet.
  6. Hauduta pataa liedellä 3-4 tuntia tai yön yli uunissa kannellisessa vuuassa 100 asteessa.
  7. Tarkista maku ja lisää joukkoon tarvittaessa suolaa.