Kinkun paistaminen: perinteinen kuorrutettu joulukinkku

  •  Katinalan Lihakaupan tuoresuolattu joulukinkku
  • Kuorrutus:
    Vahvaa sinappia (Katinalan Lihakaupan Joulusinappia tai extraväkevää joulusinappia)
    Korppujauhoja

 

  1.  Ota kinkku huoneenlämpöön hyvissä ajoin, esim. 3-6 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla 5-10 astetta.
  2. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Mittarin kärki ei saa osua luuhun.
  3. Kinkkua paistetaan 100-125 asteessa, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta. Kypsennysaika on karkeasti 1 tunti/kilo ja ensimmäiselle kilolle 1 1/2-2 tuntia. Halutessasi kinkku voi olla ritilän päällä ja pelti sen alla.
  4. Jos haluat kuorruttaa kinkun, niin ota kypsennyksen jälkeen kamara pois sekä hivenen silavaa, jos tuntuu että sitä on reippaasti. Peitä kinkku sinapilla ja hunnuta lopuksi korppujauholla. Paista 250-asteissa uunissa siten, että väri on kaunis. Tässä kannattaa varoa, että kuorrute ei pala. Voit käyttää myös grillivastusta.