Afternoon Tea lähti aivan lapasesta

Kun asuimme vaimon kanssa Helsingissä, siellä tarjoiltiin iltapäiväteetä muutamassa paikassa. Se oli hauska tapa pysähtyä lauantai-iltapäivästä juomaan lasilliset kuohuvaa ja nauttimaan tarjottimen täydeltä herkkuja brittiläistyylisen teen kera. No nyt asumme Hattulassa ja kun kuitenkin tykkään ruokakestien järjestämisestä, niin taioimme omat teekutsut viime viikonloppuna. Meillä on yleensä joko kaksin tai läheisten ihmisten kanssa aina lauantaina, joskus myös perjantaina jonkin asteiset päivälliset/illalliset. Niissä on monta hyvää puolta, kuten esimerkiksi se, että on pakko siivota ennen kuin vieraat tulevat. En siis erityisesti aina rakasta siivoamista, mutta se pitää tehdä. Siivoamisen lisäksi saan antaumuksella pyöriä rakkaan harrastukseni parissa ja tuottaa makuelämyksiä itseni lisäksi myös muille😊.

Menussa meillä oli seuraavaa:

-Valikoima teetä ja ranskalaista kuivaa kuohuviiniä Burgundin alueelta

-Kylmäsavulohi & skågenrapu -leipää. 3,5 päivää kylmäsavustin lohta, jolloin siitä tuli normaalia kuivempaan ja suolaisempaa. Alla oli siemen-ruisleipää.

-Hirvenvasan marinoitu filee tryffelimajoneesilla ja pikkelöidyllä retiisillä, parsakaalilla sekä punakaalilla, vaalean maalaisleivän kera

-Kylmäsavukassler, cantaloupmelonilla, parmesaanilla ja sinappimajoneesilla, vaalean maalaisleivän kera. Tästä olisi majoneesin voinut jättää pois

-Mausteiset karitsapasteijat chimichurrikastikkeella. Chimichurrikastike oli tehty oliiviöljystä, punaviinietikasta, oreganosta, lehtipersiljasta, valkosipulista ja chilistä. Helppo ja monikäyttöinen

-Mantelipraliinilla täytetty tuulihattu. Mantelipraliini tehdään paahtamalla sokeria ja lisäämällä siihen paahdetut mantelit. Tämä jäähdytettiin ja jauhettiin soseeksi. Ja taas tämä yhdistettiin leipurin kreemiin

-Canele -leivos. Bordeauxissa aikoinaan sain tätä yksinkertaista ja suhteellisen helpolla valmistettavaa leivonnaista ja oli niin hyvää, että muotit oli pakko ostaa heti mukaan. Hyvä, että ostin sillä olen tehnyt tätä herkkua viimeisen 10 vuoden aikana ainakin 4 kertaa. Leivonnaisessa mausteena on vanilija ja rommi ja erityinen kuori, joka tulee siitä, että muotti voidellaan mehiläisvahan ja voin yhdistelmällä. Kiitos asiakkaalle, joka toit minulle mehiläisvahaa😊.

Vasa ja lammas olivat jäänteitä yli vuoden takaa kun putsasimme taannoin pakkasia. Suosittelen pakkasten putsaamisoperaatioita kaikkiin kotitalouksiin. Ja pakko myöntää, että majoneesia en tehnyt itse. Jos pakkaseesi on jäänyt herkkuja, niin niistähän saa luotua vaikka mitä herkkuja, mutta jos haluat käyttää tuoretta karitsaa, niin sitä saat meiltä tällä ja seuraavalla viikolla.

Seuraavaa illallista kohti👍🏻