Grillin kautta kotiin

Tapasin lauantaina ystäviä ruuan ja juoman merkeissä ja hauskaa oli 😀. Käytiin syömässä tuoreimmassa hämeenlinnalaisessa ravintolassa Verkassa. Ravintolasta ei vielä edellistä lauantaita ennen ollut kokemusta, mutta kehuja oli kuulunut. Paikka oli kehujen arvoinen. Ruoka oli erinomaista, miljöö todella viihtyisä ja palvelu oikein sujuvaa sekä henkilökohtaista. Voin siis vahvasti suositella 👍.

Pakko myöntää, että en selvinnyt illasta lasillisella viiniä. Meni ehkä muutama vielä illallisen jälkeen Nooran viinibaarissa. Ja vaikka olin syönyt täyden illallisen, niin siitä huolimatta löysin itseni grillin jonosta. Marin grilli hoiti tässä kohtaa ravitsemustarpeita oikein hyvin. Hotsi, jota en ollut syönyt varmaan 10 vuoteen olikin oikein toimiva suositus tässä kohtaa maidon kera 😄.

Sunnuntaina jostain syystä perinteinen grilliruoka oli sen verran kielen päällä, että ajattelin tällä kertaa ruokkia itseäni porilaisella. En muista koska olisin porilaisen syönyt, kun tarkkaa muistikuvaa sisällöstä ei ollut. Netin informaatiotäyteinen maailma auttoi tässäkin asiassa. Joka tapauksessa oli helppo ja todella hyvä. Hävyttömän helppo, jos minulta kysyy. Yleensä tekemiseni ovat kunnianhimoisempia, vaikka yksinkertaisia.

Resepti: paahtoleipää 2 siivua paahdettuna, 1 paksu siivu paistettua sipulimakkaraa (lauantaikin toimii tässä oikein hyvin), kurkkusalaattia, sinappia (tässä ei ehkä niin makea sinappi toimi, joten täytteenä oli turkulaista), ketsuppia, pilkottua sipulia ja ekstrana tuli paistettu kananmuna. Nam 😋.

Seuraavalla viikolla onkin pääsiäinen, joka on meidän osalta tämän vuoden ensimmäinen merkittävä ruokapyhä. Myyntiin tulee kotimaisen karitsan lisäksi (karitsat tulevat noin 200 kilometrin säteellä meidän kaupasta usealta eri tilalta) myös perinteistä lammasmakkaraa, lammaswurstia, chili-dijon-uutuusmakkaraa sekä raakamakkaroista marokkolaisilla mausteilla olevaa karitsamakkaraa sekä punaviiniraakamakkaraa karitsasta. Etenkin jos olet kiinnostunut paisteista tai viuluista, laita varausta sähköpostilla tai facen viestiosion kautta. Linkistä pääset vielä katsomaan hinnastoa ja valikoimaa. Ensi viikolla ei valitettavasti oteta enää varauksia, koska emme kerkeä niitä erikseen katsomaan, mutta karitsaa kyllä on myynnissä ilman varaustakin.