Jäi tuo lomaruokailu päälle!

Olen sanonut tämän varmaan aikaisemminkin, mutta mä niin tykkään hampurilaisesta 😋. Hampurilainen on sellainen ruokalaji, että se on kovin yksinkertainen, mutta aidosti hyvän hampurilaisen tekeminen ei ole kovin helppoa. Sen huomasi tuolla Amerikassakin. Samat aineet kahdella eri ravintolalla, mutta lopputulos on aivan eri. Kaikki tietenkin lähtee hyvistä raaka-aineista. Ja siitä, ettei yligrillaa mitään. Nyrkkisääntönä voisin sanoa, että me suomalaiset grillaamme kaikkea liian pitkään. Ota silloin pois grillistä kun mieleesi tulee ajatus ”annetaan sen olla vähän vielä”. Ylikypsäksi meni.

Kuvassa olevassa hampurilaisessa on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvä hampurilaissämpylä (teen usein itse ja pakastan, mutta Vaasalla on hyvä, jos haluaa valmista eikä Suomisella satu olemaan), meidän naudanjauhelihaa (150 g pihvi), päällä suolat ja mustapippuria), ylikypsää kylkeä, raakaa sipulia, maustekurkku/suolakurkku, ketsuppia (vain Heinz) ja sinappia (French’s classic yellow tai Meiran perinteinen). Grillasin pihviä aika kuumassa grillissä noin 3 min per puoli. Tuli just sopivaksi😃. Grillauksen maku oli oikein mainio. Cheddarsulatejuuston meinasin unohtaa. Jos käyttää sellaista oikeaa cheddaria, joka tietenkin on maukkaampaa, niin kannattaa juusto laittaa hyvissä ajoin, jotta se kerkiää sulamaan. Soveltaa saa, eli salaatti sisällä ei ehkä pilaa hampparia, jos sen saa sinne mahtumaan 😜.

Ääntä kohti🤤.