Juhannus lähestyy

Juhannushan on jo ensi viikolla. Onko mökki varattu? Onko lomat sovittu? Kenen kyydillä mennään mökille? Onko hyttysmyrkky hankittu? Oliko siellä mökillä pelastusliivit? Keretäänkö saamaan maailma valmiiksi siihen mennessä? Onko lihat jo hoidossa? 🙃

En tiedä onko sinulla tsekkilistaa juhannukseksi, koska kohta se on täällä. Meillä Lihakaupalla kesä on kiireistä aikaa ja juhannus tietenkin siinä pisteenä iin päällä. Mulla on tsekkilista, muuten tästä hommasta ei tulisi yhtään mitään. Lihat on jo tilattu ja tuotanto suunniteltu. Makkaramenu on laaja, niin kuin se on muutenkin, mutta juhannuksena erityisen laaja. Tuoretta lihaa on jos jonkin näköistä, muun muassa tuttua porsaan ulkofilettä marinadissa ja ehkä ei niin tuttua naudan tomahawkia (eli naudan kyljystä). Sitten meillä on tuosta kevään karitsojen leikkuusta karitsan karetta grilliin ja karitsan paistia rosvopaistiksi.

Herkkuja on jos jonkinlaista. Varaa omasi tai tule hakemaan omasi ilman varausta. Erityisesti kylläkin noita rosvopaistilihoja kannattaa varata.