karitsanpaisti.jpg

Karitsan paisti/viulu

”Kotimainen karitsan paisti tai -viulu kruunaa komeasti pääsiäisen aterian. Se on helppo laittaa ja sen kanssa toimivat monet erilaiset lisukkeet.”

Karitsan paisti tai -viulu
Öljyä/voita
Suolaa
Mustapippuria
2–3 kpl tuoreita rosmariinin oksia
3 kpl valkosipulin kynsiä

 

1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön, noin 1–2 tuntia ennen aiottua paistamista.
2. Hiero pintaan öljyä, suolaa ja halutessasi pilkottua valkosipulia sekä tuoretta rosmariinia.
3. Paistin pinnat voit ruskistaa kuumalla paistinpannulla öljyssä tai voissa ennen uuniin laittamista. Viulun pinnat voit ruskistaa uunissa 200–220 asteessa noin 15–20 minuutin ajan, kunnes pinta on ruskistunut. Alenna lämpöä tämän jälkeen 140 asteeseen. Myös paistin voit tehdä tällä tavalla.
4. Ota paisti tai viulu pois uunista, kunnes sisälämpötila näyttää 57 astetta paksuimmasta kohdasta. Liha on tällöin punertavaa, mutta nousee vielä noin 5 astetta. Jos tavoittelet kypsempää lopputulosta, sisälämpötila voi olla 65 astetta. Anna paistin levätä noin 20–30 minuuttia ennen siivuttamista.
5. Laita siivujen päälle suolaa ja mustapippuria.

Puh. 03 6723444

Kauksaarentie 2-4, 13800 Katinala, Finland

Aukioloajat:

ti–to: 9–17
pe: 9–18
7
la: 9–14

su–ma: suljettu

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Google Places

©2021 by Katinalan Lihakauppa