Kasvanut valon määrä piristää mieltä

Meillä on aina kesällä muutama tapahtuma, jossa me jo vakiintuneen suosion saavuttaneita hodareita tarjoillaan. Siinä on maut kohdillaan. On maukasta porsasta ja sille sopivia makeita ja happamia lisukkeita kermaisen majoneesin ja Suomisen briossihodarin kruunatessa kokonaisuutta. Nyt ei tarvitse kesään asti odottaa, vaan laitetaan tulevana lauantaina 16.3. pystyyn pop up -ravintola tänne meidän pihalle. Tarjolla on siis kädessä syötäviä hodareita 5 euron kappalehintaan. Tervetuloa😄!

Nyt on aihetta juhlaan muutoinkin. Kovalla puristuksella saimme lihakaupassa tuon tuloksen kevyesti nollan yläpuolelle. Sieraimet ovat vedenpinnan yläpuolella, vaikka muutoin oltaisiinkin vielä veden alla. Suunta on oikein terve. Ensimmäinen vuosi menikin sen verran miinukselle, että siitä riittää kerrottavaa vielä lapsenlapsillekin😆.

Alkuvuonna meiltä puuttuu kokonaan jokin selkeästi ruokaan liittyvä juhlapyhä. Tai onhan meillä laskiaispullat ja runebergintortut, mutta ovat kuitenkin aika pieniä ”ruokapyhiä”. Ensimmäinen sellainen kunnollinen ruokajuhla onkin tuossa ihan nurkan takana, nimittäin pääsiäinen, joka on ihan kohta. Pääsiäisenä syödään tietenkin lammasta tai oikeasti syödään karitsaa. Me leikkaamme nämä karitsat itse ja ovat tietenkin kotimaisia, mutta niitä on rajattu määrä. Eli suosittelen vahvasti varaamaan ajoissa oman pääsiäispöydän herkun. Etenkin, jos ajattelit paistia tai viulua tuoreena tai palvattuna. Ja toki muutkin ruhonosat ovat varattavissa. Nähdään lauantaina ja toki saat tulla kaupoille aikaisemminkin😊.

Iltapalaksi taipuukin tänään hevosenjauhelihasta tehdyt lihapullat… Sitä muuten löytyy vielä😄.