kurkku_jogurtti_kastike.jpg

Kurkku-jogurttikastike

”Tykkään käyttää tätä raikasta ja helppoa kastiketta erityisesti kesäisin. Kastike syntyy käden käänteessä.”

 

Noin 8 annosta
 

1 kurkku
1 prk (400 g) turkkilaista jogurttia

1 valkosipulin kynsi

ripaus suolaa

Loraus oliiviöljyä

(ruohosipulia, tilliä)

VALMISTUS
 

1. Raasta kurkku karkealla terällä ja purista käsien välissä ylimääräinen neste pois. Laita kulhoon tai kiireen ja maltin tasosta riippuen hetkeksi siivilään valumaan.

2. Raasta, murskaa tai pilko valkosipulin kynsi kurkkujen joukkoon.

3. Ripottele päälle ripaus suolaa ja sekoita joukkoon jogurtti. 

4. Laita kulhoon ja kaada päälle loraus oliiviöljyä.

5. Halutessasi voit sekoittaa joukkoon ruohosipulia tai tilliä. Miksi ei jotain muutakin.


Toimii mainiosti grillatulle kanalle, karitsalle tai kevyesti maustetulle porsaalle. Tasapainottaa myös vahvoja mausteita, esim. chiliä, juustokuminaa, pippuria tai korianteria. Lihan lisäksi lisukkeina toimii riisi, tortilla ja pitaleipä sekä kasvikset, kuten esimerkiksi paprika ja munakoiso.

kurkku_jogurtti_tortilla.jpg
kurkku_jogurtti_ainekset.jpg