Let’s talk about makkara

Minkäslaisia ne Lihakaupan makkarat oikein ovat 🤔? Hyvän makuisia tietenkin ja ehkä joskus ryppyisiä (käsityö). Lihakaupassa makkarat näyttelevät yhtä merkittävää pääosaa (tuoreen lihan ja leikkeleiden kanssa) päivittäisessä tarjonnassa. Mitä tulee meidän suomalaisten makkaran syöntiin, niin monesti syömme makkaramme vain grillattuna, mutta se toimii oikein mainiosti myös pääruokana perunoiden, salaatin ja muiden lisukkeiden kera. Vähän niin kuin lihapullat tai pihvi 😋. Meillä onkin Lihakaupassa aika tasaista tuo makkaran menekki ympäri vuoden. Toki kesällä nyt menee pikkaisen enemmän.

Meidän makkaroiden salaisuus on parissa asiassa: suomalainen porsaan liha ja mausteet 👍. Emme käytä lihaan verrattavia ainesosia tai lihan kaltaisia ainesosia, vaan täyttä lihaa. Käytämme toki ajoittain myös muuta lihaa esimerkiksi lammasta tai nautaa. Meidän makkarat eivät ole leipomotuotteita. Emme ole halunneet astua Sokerileipuri Suomisen tontille 😄. Niissä ei hirviryynimakkaraa lukuunottamatta ole jauhoja. Muuten siis ovat gluteenittomia ja myös laktoosittomia. Hyvä nyrkkisääntö makkaroiden koostumuksellemme on 85 % lihaa, 5 % mausteita ja 10 % nestettä, hyvin usein vettä. Raakamakkaroissa saattaa lihaa olla hivenen enemmän.

Pyrimme pitämään valikoiman laajana ympäri vuoden ja kehittämään välillä jotain uutta. Alkuvuonna kyselinkin uusia ideoita, ja sieltä saamme ammennettua uusia makuja ainakin kesään. Toki lampaasta tekisi mieli tehdä uusi versio lisää perinteisten makujen rinnalle… Ideoita?

Ps. Muistutuksena muutaman viikon päästä tulevasta pääsiäisestä, että kannattaa varata haluamansa tuotteet etukäteen, jos tietää jo mitä haluaa. Meillä on karitsoja vain rajallinen määrä ja kaikki karitsa on kotimaista.

Mitä syön tällä viikolla?
Makaronilaatikkoa.
Uunissa paahdettua kokonaista maalaiskananpoikaa Säterin tilalta, salaattia ranskalaisella kastikkeella.
Pullon punaviiniä.
Hampurilaisen porsaan jauhelihasta tehtynä kaalisalaatin kera.