Lihakauppiaan lihapullat ovat herkullinen arkiateria.

Lihakauppiaan lihapullat

Lihapullat eivät paljon esittelyjä kaipaa. Yksinkertainen ja helppo ruoka, jossa mielestäni oleelliseen osaan nousee se, miten pullat kypsennetään. Tässä reseptissä toteutustapa on mielestäni paras mahdollinen, eli voissa paistaminen. 


800 g naudan jauhelihaa

1 sipuli

2 dl maitoa

2 dl kermaa

2 dl korppujauhoja

1 kananmuna

voita

1 tl mustapippurirouhetta 

1,5 tl maustepippuria

2 tl suolaa


Pilko sipuli ja kuullota se voissa. Anna jäähtyä. Sekoita korppujauhoihin mausteet ja kaada joukkoon nesteet sekä kananmuna. Anna turvota esim. 5 min. Lisää joukkoon jauheliha, sipuli ja sekoita huolella. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja kosteilla käsillä ja paista pannulla voissa. Voit painaa pyöryköitä vähän litteämmäksi, jolloin kypsyminen helpottuu. Kypsennä välillä tarkkaillen, jotta pullat eivät pala.

Soveltamisen mahdollisuuksia:

  • Taikina on sopivan nestepitoinen, joten voit korvata naudan jauhelihan sika-naudalla, paistijauhelihalla tai pelkällä riistalla.

  • Taikinan joukkoon voit sekoittaa esim. 100 g pekonisuikaleita.