Lihakauppiaan tiistai

Kun oma pää lyö tyhjää, niin ehkä sinä voit auttaa?

Kaikki on keksitty vain onko sittenkään? Viime vuonna tuotiin jokunen uutuustuote myyntiin. Oli onnistuneita hittejä kuten punajuuri-aurajuustoraakamakkara ja vähemmän onnistuneita tai oikeastaan vähemmän suosittuja esimerkiksi savu-chiliomenaraakamakkara. Jotain uutta olisi kiva kehittää. Ehkä meidän ei tarvitse nyt takertua pelkkään makkaraan, mutta lihaan kuitenkin 🙂

Raaka-aine on yksinkertainen ja taipuu niin moneksi, että pienen ihmisen mielikuvitus ei meinaa riittää. Jotta voisin ohittaa oman pääni rajallisuudet, niin kysynkin sinulta hyvä ystävä, onko sinulla ideoita, mitä uutta lihasta me voisimmekaan taas tehdä?

Häähuumaa

Lauantai oli kyllä ikimuistoinen päivä minulle ja vaimolleni. Mari oli kirkkoon kävellessään aivan taivaallisen kaunis ja päivän juhlat menivät muutoinkin aivan loistavasti. Olimme tosi tyytyväisiä. Otimme pienen minihäämatkan Helsinkiin, joka meni meidän osalta perinteisesti toisiimme ja ruokaan keskittyen. Nyt jaksaa taas palata arjen pariin onnesta virtaa täynnä.

Loman jälkeen…


Ihan oikeasti teki mieli sellaista perinteistä savukinkkua. Kaksi vuorokautta leppäsavussa, mureaksi kypsynyt koostumus ja juuri oikea suola. Tänään tiistaina oltiin ensimmäistä päivää auki, enkä ollut ainoa, jonka teki mieli kyseistä herkkua harmaasuolatun joulukinkun jälkeen. Ensimmäinen kinkku meni hyvin nopeasti. Ei hätää, sitä kyllä löytyy muillekin muiden herkkujen lisäksi.

Tänä talvena sää on suosinut oikein talvisesti. Pakkanen on pirteää ja aurinko paistaa välillä kirkkaasti kuin myös kuu. Nyt kannattaakin pakata eväät mukaan tulevana viikonloppuna ja lähteä talviselle retkelle. Onneksi lihakauppa on nyt auki ja me voimme muun maussa auttaa näissä retkieväissä. Suosittelen aikaisemmin mainitsemani perinteisen ylikypsän kinkun lisäksi makkaroita nuotiolle grillattavaksi, esim. omia häitäni varten tekemiäni lammas- tai sieni-sipulimakkaroita.