Lihakauppiaan tiistai

Mielestäni tämä on hyvää, mutta mitä mieltä sinä olet? Tehdäänkö kaupat?

Sieninakki tai -makkara. Sitä välillä kysytään ja sitä välillä tehdään. Sienet ovat mielestäni hyviä, mutta en laittaisi niitä kaikkialle. Minulle on tarkkaa, miten ja mitä sieniä käytetään ja missä. Osa sopii kastikkeeseen, osa ei. Osasta voi tehdä risottoa, osasta ei. Osa toimii makkarassa ja osa ei.

Tein suppilovahverolla maustettua makkaraa talvella ja se oli hyvää. Sienestä tuli jotenkin sellainen lihan luontaista makumaailmaa tukeva mauste, vaikka itse sieni ei välttämättä siellä maistunutkaan. Nyt tein juhannukseksi sieninakkeja sekasienistä. Nakeista tuli hyviä, mutta sieni ei erityisesti maistunut. Pikemminkin tuli hyvä tai siis erinomainen perusnakki. Joka tapauksessa nämä nakit eivät jostain syystä houkutelleet juhannuksena. Nyt niitä on liikaa ja ehkä sinä voit auttaa asiassa. Tehdäänkö kaupat 7,90 €/kg niin kauan kuin tavaraa riittää? Voit grillata, tehdä kastiketta, laittaa soppaan ja vaikka mitä.

Nakki ei ole ainoa, jota on liikaa. Maalaiskananpojan rintafileille kävi samalla lailla, eli liikaa tuli hankittua. Niistä myös voisimme hieroa kauppaa 9,90 €/kg tämän viikon ajan. Broilerin tiimoilta kysyisin vielä sellaista, että mitä mausteita minun kannattaisi laittaa, jos tekisin broilerinakkia? Mitä sinä syöt broilerin kanssa yleensä?

Onpas kiva kun kesä on täällä, saa uida (uin ulkona talvellakin), pyöräillä, syödä ulkona ja grillata. Talossa on ehkä vähän liian lämmintä, mutta ei se haittaa. Tahdon toivottaa sinulle mukavaa kesäviikkoa kanssakulkijani ja nähdään kaupalla.

Ps. Ensi viikosta olemme auki maanantaisin klo 9-17.

Juhannushan on jo ensi viikolla… Onko kaikki valmista?

Osa ensi viikon asioista onkin jo hoidettu. Olet ehkä järjestänyt mökin, porukan ja miettinyt tarjottavia huurteisia juomia ja nyt on vielä ruokapuoli katsomatta. Tai sitten mikään edellisistä ei ole vielä kunnossa. Ei hätää. Minä autan sinua yhdessä asiassa, nimittäin juhannuksen grilliherkut saat kätevästi ensi viikolla mukaasi meiltä. Tiskissä on varmasti meidän suurin valikoima erilaisia makkaroita ja grillattavia herkkuja tarjolla. Myös perunasalaattia ja talon omia bbq-kastikkeita saadaan tarjolle.

Panostamme myös palveluun lisäämällä henkilöstömme määrää ja avaamalla ovemme jo maanantaina klo 9. Jos haluat varata perinteisiä juhannusherkkua, niin voit lähettää meille asiasta sähköpostia info@katinalanlihakauppa.fi tai soittaa numeroomme 03 672 3444. Toki ensi viikon ke ja to saattaa olla haasteellista saavuttaa kumpaakaan kautta, joten toimi mielellään ennen sitä. Varausta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, vaan voit marssia suoraan kauppaamme katsomaan, mitä herkkuja on tarjolla. Poikkeusaikataulut ja varattavat boxit voit katsastaa linkin kautta, mutta paljon muutakin on siis tarjolla. http://www.katinalanlihakauppa.fi/juhannus/

Toivotan sinulle kanssakulkijani oikein aurinkoisia päiviä stressitöntä juhannuksen valmistelua. Eihän tämä kuitenkaan mikään joulu ole🙃.

Risuja ja ruusuja

Onneksi nykyään palautteen antaminen on helppoa. Tai näin ainakin minusta tuntuu. Internet mahdollistaa monia asioita ja tämä on yksi sen hyvistä puolista. Voimme jakaa kokemukset saamastamme palvelusta ja tuotteen laadusta tai vastaavasta todella helposti meidän kaikkien nähtäväksi. Arvostelut ja etenkin julkiset sellaiset myös pakottavat meidät palveluntarjoajat ja tuotteiden myyvät pitämään huolta laadusta ja asemoimaan hinnan sen mukaan. Eli tässä tapauksessa kilpailu on asiakkaille eduksi.

Sain viime viikolla kaksi palautetta sähköpostin välityksellä. Toinen oli positiivinen ja toinen negatiivinen. Negatiivisen kohdalla minua harmittaa, että emme pystyneet palvelemaan asiakasta niin kuin hän olisi toivonut. Hyvän palautteen kohdalla taas tuntui siltä, että emme pelkästään täyttäneet vatsaa herkuilla, vaan paransimme asiakkaan fiilistä ja sitä kautta hyvinvointia. Rakentava palaute on parasta, mutta kaikki palaute on tärkeää. Hyvä palaute auttaa meitä jaksamaan ja uskomaan, sekä piristää arjen keskellä. Negatiivinen palaute puolestaan auttaa kehittämään meidän toimintaa. Kumpaakin siis tarvitaan tekemisen laadun kannalta.

Toivon, että voin palvella sinua nyt ja jatkossa kiitettävästi. Jos kuitenkin vauhdissa tai vauhdin puutteessa kompastelemme, niin älä epäröi antaa ohjaavaa palautetta, sillä se todella kehittää. Kiitän sinua kanssakulkijani nyt jo kaikeasta palautteesta, jota olet meille antanut. Toivotan sinulle oikein aurinkoista viikkoa.

Tuomas

Haluttuja herkkuja on taas saatavilla

Helatorstaina näyttää hyvältä, etenkin lounasaikana. Ainakin mitä Forecan ennustetta on uskominen. Sään ollessa mitä tahansa, niin torstaina on ainakin aikaa grillata.

Nyt kun sesonki on päällä, niin grilliherkkujen valikoima kasvaa jatkuvasti. Monet asiakkaat ovatkin jo kyselleet, koska saa mustikkamarinoituja porsaan ulkofileepihvejä. Hätä ei ole tämän näköinen, laitamme nimittäin huomenna keskiviikkona sellaisia tarjolle. Lisukkeeksi suosittelen talon omaa perunasalaattia tai vaikka raakamakkaroita. Ja näitäkin on viime aikoina taas kaivattu.

Mietinnässä olisi tehdä uusi kastike kesän grilliherkuille. Kaavailen joko perinteistä tai uudempaa versiota BBQ-kastikkeesta. Reseptejä kyllä löytyy omastakin takaa, mutta joskus on hyvä yrittää ajatella out of the box. Siispä kysynkin sinulta ystäväiseni, onko sinulla joku erinomainen resepti BBQ-kastikkeesta, jonka uskaltaisit jakaa kanssani? Voit lähettää reseptin tai ideat minulle viestinä. Kiitos etukäteen.

Helatorstaina ei kannata muuten kaupan ovenkahvaa koetella, lihakaupan väki viettää sen päivän vapaalla.

Toivotan sinulle kanssakulkijani herkullista viikkoa!

Kaikkea näköjään voi sattua

Olikin vähän poikkeava äitienpäiväviikonloppu, kun sain viettää neljä päivää sairaalassa. Ravinnotta… No tippasta sai kyllä jotain ravintoa. Kaikki alkoi hillittömästä ylävatsakivusta torstaina myöhään yöstä, joka onneksi ei paljastunut vakavaksi asiaksi, mutta olisi toki voinut sellaiseksi muuttua ilman asianmukaista hoitoa. Harmittaa, että vaimo joutui ensimmäisen äitienpäivän viettämään kaksin pojan kanssa, mutta nyt meni oma terveys edelle. Eikä lääkäri olisi kotiin kyllä päästänytkään. Omalta osaltani olen erittäin kiitollinen ammattitaitoiselle sairaalahenkilökunnalle ystävällisestä ja lämpimästä hoidosta.

Terveyttämme koetellaan elämämme aikana enemmän taikka vähemmän. Tällaiset tilanteet, jossa jotain tapahtuu itselle tai läheisille, niin saa kyllä skarppaamaan oman hyvinvoinnista huolehtimisen suhteen sekä auttaa kirkastamaan, että elämässä tärkeintä ovat läheiset ihmiset.

Olen onnellisesti perheeni kanssa kotona ja toipumassa hyvää tahtia. Loppuviikosta taas virkeänä takaisin sorvin ääressä.

Toivon sinulle kanssakulkija hyvää terveyttä ja pitkää ikää.

Kylläpäs oli vilkas vappu

Ollaan pieni paja. Se näkyy parhaiten siinä, että tavarat ovat vähän vähissä sesongin jälkeen. Oli kysymys pienestä tai isosta sesongista, niin tiskit näyttävät monesti seuraavan viikon alussa vähän tyhjältä. Koneet kuitenkin käynnistetään nopeasti ja lisää nakkeja sekä chili-emmentalia saadaan tarjolle. Viime viikolla perunasalaatti pääsi loppumaan, myönnettäkööt, liian aikaisin. Siihen on syynsä, miksi se aina loppuu. Nimittäin ajan puute. Perunasalaatti tehdään käsityönä ja sille se myös maistuu, mutta hyvä maku tulee meidän kohdalla määrän kustannuksella. Tulipa hyvä edellisen lauseen loppuosasta. Kuulostaa ihan omalta periaatteeltani. Mieluummin siis nautin vähän, mutta laadukasta.

Suurin osa kun tuotteista tehdään itse, niin välillä ilmenee puutteita tarjonnassa. Yksi viime aikoina poissaolollaan loistanut herkku on ollut nyhtöpossu ja pahoittelut siitä. Nyt tämäkin asia on ratkaistu, eli nyhtöpossua on ollut pitkästä aikaa saatavilla tänään. Joten tervetuloa!

Toivotan sinulle kanssakulkija oikein mainiota viikkoa. Pysytään terveinä ja nautitaan elämästä hyvän ruuan, juoman ja seuran kera, karanteeniohjeet mielessä pitäen.

Eiköhän tuo ole aika kaivaa esiin täältä varastosta

Kun pari viikkoa sitten aurinkoisena päivänä lähdin ulos pyöräilemään, niin huomasin hyvin nopeasti, että taivaalla paistava aurinko ei ihan vielä lämmittänyt pyöräilijää. Ainakaan minun kaltaistani pyöräilijää, jolla ei ollut riittävää varustetta kuten esimerkiksi kunnon hanskoja tai villasukkia. Ei ehkä ihan vielä ollut fillarointikeliä minulle, mutta nyt näyttää jo toisenlaiselta. Auton mittarissa oli 18,5 C lämmintä. Eli missä minun shortsini ovat?

Toinen asia, joka auringon paistaessa ja lämmön noustessa tulee mieleen, on grillaus. Kotonamme kun grillaus tapahtuu taivasalla, niin grilli on suojassa pääosin talven ajan, pois lukien paria talvigrillauskertaa. Nyt on aika puhdistaa tuo kapistus ja viedä lihan pinnan maku uudelle tasolle. Eikun siis grillaamaan. Todellisuudessa tässä kohtaa se menee siten, että paistelen parit pihvit, jonka jälkeen muutamaan viikkoon ei tapahdu mitään ja rakas vaimokin jo kyselee, että pitäisikö grillia laittaa vielä varastoon hetkeksi pihamaisemaa pilaamasta. Tämän jälkeen saankin uuden grillauspiikin😀.

Mitä muuten veikkaatte, että on tänä vuonna trendikästä grillata? Itse ajattelin, että viime vuonna veljelleni vinkkaamani kasslerresepti oli niin hyvä, että voisin kokeilla tehdä siitä myymälään tuotteen. Yksinkertaisuudessaan neuvoin veljeäni keittämään kassleria ja tämän jälkeen vasta grillaamaan sen. Näin lopputuloksesta tuli murea, mehevä, rapea ja muutoinkin erinomainen. Mitä mieltä?

Keli nyt on mitä sattuu, mutta aina voi syödä hyvin

Olen ehkä aikaisemminkin kertonut, että ruoka ei ole minulle ensisijaisesti polttoainetta, vaan yksinkertainen jokapäiväinen tapa nauttia elämästä. Ja mitä polttoaineeseen kuitenkin tulee, niin suosin sen olevan koneistooni mahdollisimman laadukasta. Toivottavasti innokkuudestani tähän nautintoon saan lohkaistua asioita myös sinun päivääsi piristämään.

Viime viikonloppuna oli kiva pitkästä aikaa syödä parsaa. Nythän sen parsakauden pitäisi alkaa tai olla käynnissä. Ensimmäiset parsani nautin aina hollaindaisekastikkeella ja kylmäsavukasslerilla sekä jollain raikkaalla valkoviinillä (testissä oli Zensa Fiano Organico 2019, Italia, helppo ja hyvä). Hollandaise vaikuttaa vaikealta, mutta on oikeasti helppo tehdä. Joskus laiskuuttani korvaan sen hyvällä extra virgin -oliiviöljyllä. Parsa kuoritaan varresta ja keitetään isossa kattilassa runsaassa vedessä. Vedessä käytän suolaa ja pari ruokalusikallista voita. Käytännössä parsa on valmista, kun keskeltä nostettaessa sen päät rupeavat taipumaan alaspäin. Parsa heti pois kiehumasta, muutoin menee yli. Vihreä parsa tulee nopeasti, joten kannattaa vähän päivystää kattilan vieressä.

Pääsiäinen meni rauhallisesti levätessä. Akkuja olikin tarpeellista ladata viime viikkoisen sesonkipuristuksen jäljiltä. Ja tietenkin oli kiva viettää pitkää viikonloppua pojan ja vaimon kanssa.

Mukavaa viikon alkua sinulle. Nähdään turvallisesti kaupalla tai täällä Facebookissa.

Turvallisesti tervetuloa!

Kyllä on karitsa on hyvää. Siinä on sellainen hienostunut lihan maku. Vähän vastaava kuin vasikka naudasta. Viikonloppuna kokeilin pääsiäiseksi tehtyä uutta marinadiamme karitsan luuttoman paistin kanssa ja kyllä toimi. Meillä on aikaisemmin ollut kirkas rosmariini-valkosipulimarinadi, mutta se ei ole oikein ollut käytännöllinen, niin nyt ajattelin kehittää jotain uutta. Punaviini kun on mielestäni oikein mainio juoma, niin tällä kertaa päädyin tekemään marinadin siitä tuoreiden yrttien ja valkosipulin kera. Paistin tai viulun kypsentäminen on helppoa. Ruskista paisti paistinpannussa ja siirrä se 150-asteiseen uuniin, kunnes sen sisälämpötila on 55 astetta (kypsä 65 astetta). Ota karitsa pois uunista ja peitä foliolla 15-20 minuutiksi, jolloin se kypsyy vielä hivenen. Viulun osalta ohjeet ovat muutoin samat, mutta viulua paistetaan 220 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä pintaan. Tämän jälkeen lämpö lasketaan 150 asteeseen.

Karitsan kanssa toimii lisukkeena muun muassa valkosipulikermaperunat. Kermaperunoiden salaisuus on siinä, että peruna kypsennetään ensiksi kattilassa, maustetaan siinä ja vasta sen jälkeen siirretään uunivuokaan ja siitä uuniin. Näin maut ovat helpompi tarkistaa. Elikkä ensiksi pilkotaan (ei murskata) 4-6 valkosipulinkynttä ja kuullotetaan niitä kattilassa voissa, kunnes vähän pehmenevät, varo ruskistamasta. Tämän jälkeen sinne lisätään 500 g kuorittua kiinteää, kuutioitua perunaa. Päälle kaadetaan kermaa tai kerman ja maidon sekoitusta siten, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunat kypsäksi ja lisää tarvittaessa kermaa tai maitoa. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Kaada perunat uunivuokaan ja kypsennä 220 asteisessa uunissa grillivastustoimintoa käyttäen, kunnes ovat saaneet kauniin värin pintaan. Tulevat aika nopeasti.

Jäkkäriksi nautimme savariinin, mutta siitä ohjeet ehkä toisella kertaa.

Huomiona pääsiäisen ajan asioinnista sellainen, että olemme tulevan perjantain kiinni. Kun tulette hakemaan pääsiäisen herkkuja meiltä, niin neuvomme jonottamaan ulkona, jos myymälässä on ruuhkaa, eli yli 10 ihmistä tai enemmän. Näin vältämme turhan läheistä kanssa käymistä. Kiitos paljon ja hyvää pääsiäistä.

Hyvinhän tämä sujuu, kun mennään maltilla

Tänään kävimme tiputtamassa ensimmäiset lihaherkut kotiinkuljetuksella ja se sujui erinomaisesti. Toki täytyy myöntää, että kun rupesin lihamestarin kanssa tilauksia tekemään, niin siinä meni hetken säätämisessä, että saatiin tilauksista selvää. Ei ole yksi jos toinenkin kerta, kun minun käsialaani joudutaan tulkitsemaan. Mukaan lukien minä itse.

Odotamme, että pääsiäisen viikolla on normaalia enemmän väkeä liikenteessä, haluammehan syödä hyvin. Siitä syystä emme valitettavasti voi tehdä kuljetuksia kyseisellä viikolla, mutta pääsiäisen jälkeen taas normaalisti.

Meillä kaupassa ei ole tällä hetkellä ruuhkia, joten saat palvelua turvallisesti ja nopeasti. Jopa suoraan autollesi. Voit jättää meille tilauksen puhelimitse tai sähköpostilla, kurvata autolla pihaan ja soittaa myymälään (03 672 3444), jolloin me tuomme herkut autollesi. Maksuna käy kätevästi kortti tai käteinen. Toki voit myös ajaa myymälän pihaan odottamaan ja tehdä siitä tilauksen.

Muistutan kuitenkin, että kun tulette myymälään, niin kunnioittakaamme kanssaolioita jättämällä etäisyyttä toisiin asiakkaisiin. Samoin voisin suositella, jos mahdollista, tulla myymälään yksin, eli ilman muita ihmisiä, jolloin tilaa luonnollisesti jää enemmän. Ja siis nämä neuvot vain sinun, minun ja meidän terveyttä suojellakseni😊👍🏻.

Kotiinkuljetuksella unohdin tänään veloittaa pidemmistä matkoista kuljetusmaksua, joten toistaiseksi se on poistettu, eli saat lihaherkut suoraan kotiisi 20 kilometrin säteellä lihakaupaltamme ilman erillisiä kustannuksia. Olemme helpottaneet kotiin toimitettavien tuotteiden valikoimista herkkukorivalikoimalla, mutta saat tilata mitä tahansa meillä onkaan valikoimissa. 50 € minimitoimitus tietenkin muistaen (lisää tietoa: https://www.katinalanlihakauppa.fi/kotiinkuljetus)