Linnut maistuivat ja riistakausi kolkutteleekin jo ovella

Viime viikolla kerroin tekeväni sorsaa ja riekkoa mökillä. Vaikka itse asiaa epäröinkin, niin lopputulos oli aivan erinomainen. Vähän piti miettiä, että miten nämä nyt tehtiinkään, koska viimeksi 10 vuotta sitten olen laittanut riekkoa ja sorsan valmistamisestakin on vierähtänyt 12 vuotta. Tuoreet ja raikkaat loppukesän juurekset vielä kruunasivat annokset.

Erityisesti viime viikon ruoanlaitossa oli yksi elementti, jota niin monesti arjessa kaipaan. Se on nimittäin aika. Aika ruuan huolelliseen suunnittelemiseen, valmistamiseen ja aika sen syömiseen. Ajan puutteesta huolimatta syömme päivittäin yhdessä ainakin päivällisen ja viikonloppuna myös muut ateriat. Minulle ruoka ja siitä nauttiminen on jotenkin pyhää, joten häiriötekijät pitää olla minimoituna, jotta voin keskittyä tilanteeseen ja ruokaseuraan. Mökillä kerkesi ruuanlaiton ja syömisen ohessa myös pulahtamaan järvessä. Nyt järven lämpötilakin rupeaa olemaan sopivalla tasolla. Parhaimmillaan se on joskus alkutalvesta.

Lintuja yritän saada meille myyntiin, katsotaan miten siinä projektissa käy. Hirven lihaa on kuitenkin tänäkin vuonna saatavilla. Peltohirviä saa jo metsästää muistaakseni 1.9. lähtien. Hyvällä tuurilla saamme siis tuoretta hirvenlihaa jo ensi viikolla.