Loman jälkeen…


Ihan oikeasti teki mieli sellaista perinteistä savukinkkua. Kaksi vuorokautta leppäsavussa, mureaksi kypsynyt koostumus ja juuri oikea suola. Tänään tiistaina oltiin ensimmäistä päivää auki, enkä ollut ainoa, jonka teki mieli kyseistä herkkua harmaasuolatun joulukinkun jälkeen. Ensimmäinen kinkku meni hyvin nopeasti. Ei hätää, sitä kyllä löytyy muillekin muiden herkkujen lisäksi.

Tänä talvena sää on suosinut oikein talvisesti. Pakkanen on pirteää ja aurinko paistaa välillä kirkkaasti kuin myös kuu. Nyt kannattaakin pakata eväät mukaan tulevana viikonloppuna ja lähteä talviselle retkelle. Onneksi lihakauppa on nyt auki ja me voimme muun maussa auttaa näissä retkieväissä. Suosittelen aikaisemmin mainitsemani perinteisen ylikypsän kinkun lisäksi makkaroita nuotiolle grillattavaksi, esim. omia häitäni varten tekemiäni lammas- tai sieni-sipulimakkaroita.