Mitä ruuaksi?

Onhan mulla jokunen keittokirja siunaantunut hyllyyn. Kaikki kirjat pitäisi jo löytyä. Siitä huolimatta välillä yllätän itseni kirjakaupassa keittokirjaosastolta selaamassa uutta kirjaa. 😆

Uusi kirja, mutta samat ruokalajit. Jotain tehdään uudella tvistillä, ja jotain perinteisellä tavalla. Tämä onkin ruuanlaiton hauska puoli. Sinulla on tuttu resepti eli ruokalaji, jota tykkäät laittaa. Se on hyvää, mutta välillä vaihtelukin virkistää. Muuttamalla jotain ainesosaa tai jättämällä jotain pois, voit helposti soveltaa jotain uutta.

Jauheliha on yksi niistä raaka-aineista, jota me suomalaiset tykkäämme laittaa. Sitä on helppo myös soveltaa. Jos haluat tehdä tästä perinteisestä ja helposta raaka-aineesta jotain uutta, niin ohessa on ohje, jolla kastike viedään aivan uudelle tasolle. Tällä ohjeella hurmaat ruokailijan kuin ruokailijan. 😊

Jauheliha on yksi niistä raaka-aineista, jota me suomalaiset tykkäämme laittaa. Sitä on helppo myös soveltaa. Jos haluat tehdä tästä perinteisestä ja helposta raaka-aineesta jotain uutta, niin ohessa on ohje, jolla kastike viedään aivan uudelle tasolle. Tällä ohjeella hurmaat ruokailijan kuin ruokailijan. 😊

Kermainen jauhelihakastike

600 g Katinalan Lihakaupan tuoretta naudan jauhelihaa/paistijauhelihaa
50 g Katinalan Lihakaupan ylikypsää savukylkeä
200 g herkkusieniä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 varsisellerin vartta
1 porkkana
2 tomaattia
3 dl kuohukermaa
1 dl puna- tai valkoviiniä (näiden puuttuessa voit käyttää 2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa)
2 tl tuoretta timjamia (kuivattua 1 tl)
2 tl oreganoa
Suolaa ja mustapippuria


Ruskista jauheliha pannussa öljyssä tai voissa. Kaada jauheliha toiseen astiaan. Lisää pannuun öljyä tai voita ja hienonnetut kasvikset (sipuli, valkosipuli, porkkana, herkkusienet ja varsiselleri) ja suikaloitu ylikypsä kylki. Paista noin 5 min. Lisää joukkoon viini ja haihduta hetki. Kaada joukkoon kerma ja keitä miedolla lämmöllä 30 min. Leikkaa tomaatista sisukset pois ja kuutio se. Lisää toimaatti, yrtit ja mausteet. Keitä 3-5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.