Mulla oli hyvä pihvi

Kyllä grillaaminen on kivaa. Sää voi vähän vaihdella, mutta sitä varten mulla on sade- ja talvitakki, kuorihousut ja kumisaappaat, villasukat, pipo jne. Kesä on kuitenkin grillauksen parasta aikaa. Mun suosikki noista grillilihoista on porsaan kylki ihan kokonaisuudessaan tai pelkät ribsit siitä leikatuna ja tietenkin naudasta entrecote. Kumpkin on suhteellisen armollinen grillaajaansa kohtaan. Entrecote ei ole ihan niin tarkka kypsyyden kanssa ja possun kylkeä saa kypsentää ajan kanssa oikein huolella, joten ei voi mennä hirveän helposti pieleen.

Teen tosi usein jonkun vihreän salaatin grilliruuan kanssa tai jonkun majoneesipohjaisen salaatin. Lisukkeena toimii aina niin hyvä maustevoi, joka tässä kohtaa on syntynyt punaviiniraakamakkaran sipuli-viiniseoksesta. Käytännössä maustevoi voidaan tehdä vatkaamalla voita kuohkeaksi (tämä ei ole pakollista, mutta kuohkea voi sulaa mukavammin kuuman pihvin päälle) ja lisäämällä siihen, mitä makuja nyt tulee mieleen, esim. sitruunaa ja rakuunaa sekä suolaa maun mukaan. Maustevoin voi myös pakastaa.

Tällä kertaa testissä oli briketit. Oon ollut hiilimiehiä, mutta saatan kääntyä brikettimieheksi😊.