Oli kyllä taas herkkua

Veljeni ja hänen vaimonsa olivat viikonloppuna syömässä, ja piti keksiä jotain nopeaa. Noh mielestäni tuli tehtyä jotain nopeaa, mutta voi olla, että vaimo oli eri mieltä asiasta. Oikaisin ainakin sen verran, että en leiponut leipää itse🙃.

Meillä on ollut pakkasen tyhjennysoperaatio siitä lähtien, kun sinne on laitettu uuden sadon marjoja. Jotenkin sitä vain jää pakkaseen yksittäisiä paketteja, eikä niitä muista ennen kuin ne tulevat vastaan sitten joskus. Tällä kertaa illallispöytäämme päätyi pakastimen uumenista toissavuotinen hirven sisäpaisti. Ja ai että se oli herkkua! Käytännössä teen sisä- tai paahtopaistin aina samalla tavalla, oli kysymyksessä sitten nauta tai joku riistaeläin.

Paistiin paistetaan kunnon väri pannulla ja kypsennetään uunissa 120-150 asteessa noin 52 asteeseen. Tämän jälkeen paistin annetaan levätä kunnolla siten, että sen sisälämpötila on esim. 58-60 astetta. Sitten vain siivuttamaan nättejä siivuja. Lisukkeeksi hirven paistilla oli lämmitettyä pikkelöityä porkkanaa ja kyssäkaalia, paistettua perunaa ja kermainen dijonsinappikastike. Herkkupala huuhdottiin alas espanjalaisella viinillä, joka muuten oli hivenen hutivalinta.

Viikonloppuaterialla pitää totta kai olla alku- ja jälkiruoka. Alkuruoaksi olin tehnyt salaattia, jossa oli uunikuivattuja tomaatteja omasta ”puutarhasta” (3 ruukkua pihalla) ja sen kruunasi vuohenjuustolla ja yrteillä maustettu kastike. Jälkiruoaksi nautimme crème brûléet marjakompotilla.

Mitäköhän sitä laittaisi tulevana viikonloppuna ruuaksi? Sen jo tiedän, että tulevana torstaina iltapäivästä meille tulee taas Kiven Säästöpossu -tilalta luomuporsasta myyntiin, joten sitä nyt ainakin. Ja sitä myös suosittelen sinulle, kun sitä saa vain silloin tällöin.

Seuraavaa ateriaa kohti.

Tuomas