Etsi
  • tuomas93

Italialaiselle ruualle italialaista viiniä, ranskalaiselle ranskalaista

Jos tehdään pastaa, eli italialaista ruokaa, niin ruokajuomaksi hankin italialaista viiniä. Jos grillaan makkaraa ja nautin sen kanssa hapankaalia, niin kirkas saksalainen vehnäolut kruunaa aterian. Monesti tykkään valita ruualle sopivan juoman kyseistä maasta. Grilliruualle menee toki monen maan viinit, mutta usein saatan valita kunnolliselle bbq-ruualle viinin Yhdysvalloista. Toki perinteinen olut toimii tässäkin kohtaa oikein hyvin.

Ruokateemat ovat mielestäni hauskoja. Tykkään siitä, että kolmen ruokalajin menun ruuat jotenkin sopivat toisilleen ja juomat myös, ovat ikään kuin harmoniassa keskenään. En kuitenkaan ole liian tiukka tämän asian suhteen, sillä ruuan laiton ja syömisen pitää olla hauskaa. Ruuanlaiton hauskuudesta puheen ollen, myönnän, että arkinen ruoka on välillä ajan puutteen vuoksi äheltämistä. Välillä tekisi mieli tehdä iso lasagne ja syödä sitä 5 päivää, mutta ei sama ruoka maistu kuin 2–3 kertaa.

Vaimo ehdotti, että tekisimme jonkun menuehdotelman, josta olisi helppo valita ruokia, mutta vastustin asiaa. Me ihmiset tuppaamme syömään samoja ruokia viikoista, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Meillä kotona on kyllä kestosuosikit, mutta muutoin tehdään paljon uusia asioita. Tätä samaa haluaisin harjoittaa myös lihakaupassa. On siis jotain, mitä varmasi löytyy, mutta myös kokeiluja tehdään ja uusia herkkuja saadaan tarjolle vaikka vain sesonkiluonteisesti. Viime aikoina olen taas pyöritellyt paljon aasialaisen ruuan keittokirjoja, mutta en ole vielä tehnyt sieltä mitään. Meillä voisikin olla aasialaisen ruuan viikko pitkästä aikaa. Mitä muita teemoja meillä muuten voisi olla?

Tulevana lauantaina on taas tarjolla herkullisia nyhtöpossuhodareita takeaway-annoksina. Voit varata omasi tekstiviestillä numerosta 0400387988 tai sähköpostilla info@katinalanlihakauppa.fi.

Herkullista viikkoa sinulle.

Tuomas
22 katselukertaa0 kommenttia