Etsi
  • tuomas93

Kaikki leivästäni, osa 2: Juureen leivottu ruisleipä

Minulle aito ruisleipä tarkoittaa yksinkertaista leipää, joka sisältää ainoastaan ruista, vettä ja suolaa. Leivän maku syntyy juuresta ja paistamisesta.

Olen kehitellyt ruisleipää elämäni aikana useassa eri jaksossa. Välillä kehitystyö on unohtunut – kunnes kaipuu hyvän reseptin löytämisestä on palannut mieleeni.

Ennen leipomon perustamista olin jo lähellä täydellistä reseptiä, sillä olin maistanut Heinolassa mielettömän hyvää Kaijan Kotileipää, ja sen rakennetta ja makua tutkiessani ymmärtänyt, miten minun pitää omaa leipääni kehittää. Tästä oli siis hyvä jatkaa. Tietenkin yksi tärkeimmistä asioista on, että se pitää ehdottomasti paistaa kunnon uunissa – taas yksi syy siihen, miksi meille oli välttämätöntä hankkia puulämmitteinen kiviarinauuni.

Leipomomme ruisleivästä on hetkessä tullut asiakkaiden suosikki, eikä ihme – siinä on ruisjuuren tuomaa sopivaa happamuutta, pehmeä sisus ja ihana kuori. Ruisleipä sopii niin illallispöytään, evääksi tai ihan vaan sellaisenaan syötäväksi. Toimii muuten hyvin meetvurstimme kanssa.

Jos leipomomme ei ole vielä tuttu, poikkea ostoksille Pälkäneentien varteen osoitteeseen Kauksaarentie 2, Katinala. Samalla voit juoda pullakahvit kahvilassamme.

Mainiota viikkoa sinulle.

Tuomas
47 katselukertaa0 kommenttia