Etsi
  • tuomas93

Lähiruoka on hyvää

Tykkään suosia suomalaista lihaa. Totta kai olen ostanut ja syönyt ulkomaalaista lihaa ja muita ruokatuotteita ja niin tulen tekemään vastaisuudessakin. Kaikkia kun ei meidän rakkaassa kotimaassa valmisteta tai ole saatavilla. Mitä kuitenkin tulee tuoreeseen lihaan, niin viime vuonna ostin Uudesta-Seelannista kotoisin olevaa karitsaa 2 kertaa, kokeiluun erityistä pihvikarjaa Australiasta 1 kerran ja ankanrintaa 1 kerran. Niiden päälle on sitten ravintolassa nautittu liha, joka monesti on kotimaamme rajojen ulkopuolelta kotoisin. Voisin sanoa pääsääntöisesti syöväni kotimaista lihaa.

Kun me suomalaiset olemme tarkkoja asioiden suhteen, niin se näkyy myös kotimaisen ruuan turvallisuudessa. Luin taannoin mielenkiintoisen mielipidekirjoituksen Maaseudun Tulevaisuudesta, jossa kritisoitiin sitä, että hinta menee etenkin julkisissa hankinoissa läheltä tuotetun ruuan edelle. Ja läheltä tuotetulla ruualla tässä tarkoitetaan Suomea. Huono esimerkki, mitä voi käydä löytyy Jyväskylästä, jossa taannoin yli 400 lasta ja aikuista sai tartunnan tai altistui salmonellalle, joka oli salaattissa. Salmonellasta puhutaan monesti broilerin yhteydessä, mutta takaisin vedot ovat koskeneet monesti myös naudan lihaa tai salaattia. Se siitä broilerin ylikypsentämisestä.

Jos haluat Australiasta waguy-härkää, niin kyllä me sulle se järjestetään, mutta lähtökohtaisesti me käytetään lihakaupassa kotimaista lihaa ja hankitaan se niin läheltä kuin mahdollista.

Ps. Kuvan lähde: Maaseudun tulevaisuus, 26.7.2021

Tuomas25 katselukertaa0 kommenttia