Etsi
  • tuomas93

Tämä cheddar on haastava juusto

Minä tykkään juustoista. Kun asuimme Helsingissä, kävimme viikonloppuisin Hakaniemen hallissa Lentävässä lehmässä ostamassa juustoja. Osa tuli mahdollisesti ruokaan ja osa sellaisenaan syötäväksi. Lentävässä lehmässä käyn aina, kun on mahdollista Helsingissä käydessäni. Nyt asuessamme täällä, tulee asioitua enemmän myös Tampereen suunnalla ja onneksi sieltä löytyy yhtä hyvä juustokauppa. Juustosoppia kauppahallista toimii aina.


Viime viikonloppupuolella käytyämme Tampereella, tarttui taas Juustosopin herkkuja matkaan. Osa syötiin portviinin kera viikonloppuna ja osa päätyi neljänjuuston pizzaan kotona. Yksi juustoista pizzassa oli vintage luomucheddar, joka maistui sellaisenaan erittäin hyvälle ja se myös hallitsi pizzan juustopalettia. Cheddar oli rakenteeltaan pehmeä, maultaan makea ja kivalla tavalla kitkerän suolainen.


Cheddarista innostuneena kokeilin tänään cheddaria makkarassa. Tulinen kun toimii juuston kanssa erinomaisesti, päätyi juuston kaveriksi pikkelöityä jalapenoa. En halunnut tehdä kypsää makkaraa, koska chili-emmental on jo niin lähellä sitä, niin päädyin laittamaan nämä kaksi raakamakkaraan. Raakamakkarassa maut ovat raikkaampia, joten ajattelin niiden tulevan siinä parhaiten esiin. Makkarasta kyllä tuli erinomaista, mutta valmiiksi raastettu cheddarparka jäi jalapenon jalkoihin. Ei noista kaupan cheddareista mihinkään ole. Ainakaan makkarassa. Suosittelen kokeilemaan makkaraa loppuviikosta, sillä hyvää siitä tuli jalapenon takia, mutta juustoa jäätiin kaipailemaan. Täytyy viilata reseptiä.


Tällä viikolla on muuten vappu ja se tarkoittaa sitä, että meidän mamma tekee munkkeja. Asiat ovat siis todella hyvällä tolalla.


Mukavaa viikkoa.


Tuomas
28 katselukertaa0 kommenttia