Etsi
  • tuomas93

Tulipas hyvää

Niin kuin olen aikaisemmin sinulle jo mahdollisesti kertonut, että meillä ihmisillä tuppaa ruokaostokset ja tekemämme ruuat toistumaan viikosta toiseen. Välillä on kuitenkin hyvä kokeilla uutta tai tehdä jotain, mitä ei ole oikeasti tehnyt pitkään aikaan. Nyt tein ruokaa, jota teen keskimäärin 2–3 kertaa vuodessa aina keväällä ja syksyllä. Tein reseptistä videon ja homma meni taas ihan harjoitellessa. Pahoittelut, jos kaikki eivät ole videossa täydellisesti, mutta asia pitäisi tulla esille napakasti. Alla reseptissä käyttämäni raaka-aineet.

Pot au feu

0,5–1 kg karitsan luullista lapaa 1–1,5 kg naudan lapaa tai occo buccoa 5–6 porkkanaa paloiteltuna 1 purjo ilman vihreitä osia paloiteltuna 3 valkosipulin kynttä kokonaisena 2 sellerin vartta paloiteltuna 2–3 naurista tai ½ iso tai 1 pieni lanttu paloiteltuna 3 sipulia 4 osaan lohkottuna ja ruskistettuna 1,5 rkl tuoretta inkivääriä 4–7 oksaa persiljaa ja 3-6 oksaa timjamia (voit käyttää tuoreen timjamin lisäksi 1–2 tl kuivattua timjamia, eikä persilja ole välttämätön) 1 tl kokonaisia mustapippureita

Videon voit katsoa osoitteessa: https://youtu.be/-bSsmOGWHpg

Tuomas



67 katselukertaa0 kommenttia