Etsi
  • tuomas93

Vesi, jauhot ja suola… Mitä muuta?

Vaikka en ole leipuri, niin en ole ensimmäistä kertaa tekemisissä leipomisen kanssa. En osaa tehdä kakkuja, siis sellaisia kunnollisia kakkuja. Jälkiruokia kylläkin. Mutta leipä onkin toinen asia. Sitä on tullut treenattua samalla intohimolla, mitä ruokaakin on tullut tehtyä. Nyt kun päätimme perustaa leipomon, niin volyymi ja intensiteetti on hivenen kasvanut omassa leipomisessa. Aikaisemmin tein kokeiluita harvemmin ja muutamaa hyvää luottoleipää, mutta nyt luottoreseptit on siirretty sivuun ja testaaminen on kasvanut. Ja hyvältähän tämä vaikuttaa. Tavoitteena on tehdä seudun parasta leipää. Paljon ehkä tavoitellaan, mutta en aseta rimaa matalammalle tässä kohtaa.

Leivässä minua erityisesti kiehtoo se, että siinä parhaimmillaan on vain kolmea ainesosaa, eli jauhoja, vettä ja suolaa. Joskus ehkä hiivaa. Leipäjuuren avulla hiivaa ei välttämättä tarvita tai sen määrä on hyvin pieni. Toki hyvää leipää voi leipoa vähäisellä hiivalla ilman juurta. Hapanjuurileipähän on nyt hyvin trendikästä. Toki omia juuria on tullut pyöriteltyä yli kymmenen vuotta, joten en voi sanoa seuraavani tämänhetkistä trendiä. Olen ehkä edelläkävijä tai uskon itsestäni liikoja. Leipomon remontointi on kovassa vauhdissa ja samoin reseptien testaaminen. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tavoitteena oli avata aikaisintaan heinäkuun lopussa tai elokuun alussa, mutta laitteet viivästyvät sen verran, että nykyinen aikataulu ei pidä enää paikkaansa. Tuoretta leipää odotellessa. Tuomas







50 katselukertaa0 kommenttia