Etsi
  • tuomas93

Voiko tätä soppalihaa grillata?

Karitsan lapa. Lapa on oikein erinomaista, mutta tyypillisesti sitä menee meillä talvella ja syksyllä. Siihen on syynsä. Se nimittäin toimii parhaiten pitkään haudutettuna. Tai näin ainakin ennen ajattelin. Kokeilun kautta tulin toisiin ajatuksiin. Se toimii pitkään haudutettuna padassa, mutta myös grillissä.

Vanhan liiton lihanleikkaajien kanssa kun juttelee, niin heiltä saa parhaat vinkit ruhonosien käyttöön tavalla, joka ei ehkä normaalisti tulisi mieleen. Tästä hyvä esimerkki on karitsan lapa. Toki lapa piti sahata ohuiksi siivuiksi, jolloin kypsentäminen ja rakenne olivat kohdillaan.

Tästä kokemuksesta rikastuneena voinkin suositella kokeilemaan karitsan lapaa grillissä. Sahaamme sen ohueksi ja pyörittelemme valmiiksi mausteissa, joten sinun tarvitsee vain grillata se. Ehkä laittaa vähän öljyä pintaan ennen grillaamista, mutta ei sekään välttämätöntä ole. Grillaaminen on helppo ja nopea hoitaa. Käytännössä lapaa pidetään kuumassa grillissä niin pitkään, että se on ruskistunut toiselta puolelta hienosti, jonka jälkeen lapa käännetään ja annetaan olla grillissä vielä hetki. Minulla taisi mennä 1,5–2 min ensimmäisessä puolessa ja toisessa 30 sek. Toki grilli oli kyllä kuuma. Lavan lisäksi tarjolla on myös muita herkkuja, esimerkiksi vartaita ja lihakaupan omaa suosittua perunasalaattia. Katso viikon tarjoukset: https://www.katinalanlihakauppa.fi/tarjoukset Oikein hienoa viikkoa sinulle. Tuomas
49 katselukertaa0 kommenttia