Tekisi mieli jotain joulukinkun kaltaista, mutta ei kuitenkaan kinkkua. Kiitos!

Joulu on lähellä. Asian yleensä huomaa silloin, kun joku mainitsee kuinka monta viikkoa siihen on tai vaimo alkaa soittamaan joulumusiikkia kotona. Toki eilen sain kuulla perusteluja, että Sia-laulajan joululevy ei ole niin jouluista etteikö sitä voisi jo alkaa kuunnella🙃. Oli miten oli, mutta nurkan takana se häämöttää.

Sinusta en tiedä, mutta vielä ei ehkä joulukinkkua taikka joululaatikoita tee mieli, mutta jotain makumaailmaa sielä joulusta voisi kuitenkin pöytään kattaa. Niinpä viime viikonloppuna teimme sunnuntailounaaksi suolattua porsaan juhlafileetä. Juhlafilee ei ole niin siisti kuin varsinainen ulkofilee, vaan siihen on jätetty vähän herkullista silavaa päälle. Toisin sanottuna siinä on enemmän mehukasta lihaa syötävänä. Se oli kyllä erinomaista herkkua. Ateriaan vielä mielessäni palatessa kuolaamista ei voi estää🤤. Lisukkeena meillä oli inkiväärillä ja rosmariinilla maustettua lanttua sekä sinappia. Oli yksinkertaista, mutta hyvää.

Possun filee otettiin pari tuntia ennen uuniin laittamista huoneenlämpöön, josta se siirrettiin uuniastiassa 120-asteiseen uuniin. Siellä se muhi rauhassa muutaman tunnin kunnes sisälämpö oli noin 68-70 -astetta. Tämän jälkeen se sai levätä huoneenlämmössä ja odottaa ruokailijoita noin 30 min. Ennen tarjoilua laitoin grillivastukset uunissa päälle ja lämmön 225 -asteeseen ja grillasin silavan kauniin ruskeaksi. Ja ai, että oli herkullista. Oli niin hyvää, että tätä suolattua juhlafileetä on meillä tarjouksessa torstaista lähtien, jos haluat vaikka pikkujouluhengessä laittaa sitä tulevana viikonloppuna.

Joulufiilistä herätellessä.

Tuomas