Todellista lähiruokaa on taas saatavilla

Tätä kirjoittaessani ulkona on sateinen hieman kolea keli. Keli auttaa meitä muun muassa ruokaan liittyvissä mielihaluissa. Tällä hetkellä minun tekisi mieli laittaa omenasta tai mustikasta jälkiruokaa, esim. piirakkaa itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa. Suolaiselta puolelta ehdottomasti padat ja keitot tulevat seuraavaksi mieleeni. Viime viikonloppuna sainkin nauttia porukoiden lihasoppaa ja omenahyvettä. Ne lämmittivät mieltäni pitkäksikin aikaa. Hyvä ruoka muistuttaa minua välillä siitä, mitkä asiat ovat elämässäni minulle tärkeitä. Näitä esimerkiksi ovat läheiset ihmiset ja heidän kanssaan vietetty aika. Arkena välillä tuppaa olemaan kiirettä, mutta siitä huolimatta istumme yhdessä syömään ja rauhoittumaan. Ruokapöydässä ei ole kiire minnekään. Tai niin ainakin pitäisi olla.

Kesällä ruoanlaitto on meillä kotona grillin ja keittiön välissä pyörimistä ja ehkä nopeatempoisempaa, kun taas syksyllä kaikki tapahtuu hitaammin ja enemmän hellan ääressä oleillessa. Pataruokien kanssa ei kannata kiirehtiä. Toki annettu aikakin kyllä palkitsee ruokailijansa. Patojen, keittojen ja paistien raaka-ainevalikoima onkin kasvanut näin syyskuun lähtiessä käyntiin. Lihakauppaan on saatu taas tarjolle todellista lähiruokaa hirveä. Tällä kertaa hirveä on saapunut meille Hyvinkäältä ja Harvialasta. Omat suosikkini hirvestä ovat paahtopaisti, keittoliha ja ulkofilee. Ensiksi haluan tehdä siitä jotain perinteistä ja yksinkertaista, esim. Roseeksi paistettu paahtopaisti tai ulkofilee herkullisten juuresten seurana ja keittolihasta tietenkin hirvisoppaa. Kun perinteiset reseptit on käyty läpi, niin sitten täytyykin kehitellä jotain uusia reseptejä. Mitenköhän hirvi toimii bbq-savustimessa, tortillan välissä tai raviolin täytteenä.

Toivotan sinulle kanssa kulkijani paljon mahdollisuuksia nauttia hyvästä seurasta, lähimmäisten rakkaudesta ja hyvästä, sydäntä lämmittävästä ruuasta.

Tuomas