tuomaksen_pieni_suklaakakku.jpg

Tuomaksen pieni suklaakakku

"Suklaa on aina muodissa."

Noin 12 annosta
 

170 g tummaa suklaata
340 g voita
4,2 dl sokeria
100 g vehnäjauhoja
2,5 dl kaakaojauhoja (Van Houten)
3 kananmunaa
1 tl suolaa

1. Sulata voi ja pilko suklaa.
2. 
Sekoita vehnäjauho, kaakaojauho ja suola keskenään.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sekoitetut kuiva-aineet kolmannes kerrallaan nuolijaa/kaapijaa hyväksikäyttäen. Lisää seuraava erä vasta, kun edellinen on suurin piirtein sekoittunut. Sekoita viimeisen kuiva-aine-erän kanssa voi.
4. Lisää lopuksi pilkottu suklaa.
5. Voitele runebergin vuoat ja täytä vuoasta noin 2/3 taikinalla.
6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Voit testata kypsyyttä cocktailtikulla. Leivos on kypsä, kun painat tikun leivoksen keskelle ja se tulee puhtaana ulos. Leivoksen pinta on myös asettunut paikoilleen.
7. Siirrä leivokset ritilän päälle jäähtymään. Ota muotti pois muutaman minuutin jälkeen. Voit uudelleenlämmittää leivoksia 120-asteisessa uunissa muutaman minuutin.
8. Tarjoa vanilijajäätelön tai kermavaahdon sekä marjojen kanssa.

Puh. 03 6723444

Kauksaarentie 2-4, 13800 Katinala, Finland

Aukioloajat:

ti–to: 9–17
pe: 9–18
7
la: 9–14

su–ma: suljettu

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Google Places

©2021 by Katinalan Lihakauppa