Turvallisesti tervetuloa!

Kyllä on karitsa on hyvää. Siinä on sellainen hienostunut lihan maku. Vähän vastaava kuin vasikka naudasta. Viikonloppuna kokeilin pääsiäiseksi tehtyä uutta marinadiamme karitsan luuttoman paistin kanssa ja kyllä toimi. Meillä on aikaisemmin ollut kirkas rosmariini-valkosipulimarinadi, mutta se ei ole oikein ollut käytännöllinen, niin nyt ajattelin kehittää jotain uutta. Punaviini kun on mielestäni oikein mainio juoma, niin tällä kertaa päädyin tekemään marinadin siitä tuoreiden yrttien ja valkosipulin kera. Paistin tai viulun kypsentäminen on helppoa. Ruskista paisti paistinpannussa ja siirrä se 150-asteiseen uuniin, kunnes sen sisälämpötila on 55 astetta (kypsä 65 astetta). Ota karitsa pois uunista ja peitä foliolla 15-20 minuutiksi, jolloin se kypsyy vielä hivenen. Viulun osalta ohjeet ovat muutoin samat, mutta viulua paistetaan 220 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä pintaan. Tämän jälkeen lämpö lasketaan 150 asteeseen.

Karitsan kanssa toimii lisukkeena muun muassa valkosipulikermaperunat. Kermaperunoiden salaisuus on siinä, että peruna kypsennetään ensiksi kattilassa, maustetaan siinä ja vasta sen jälkeen siirretään uunivuokaan ja siitä uuniin. Näin maut ovat helpompi tarkistaa. Elikkä ensiksi pilkotaan (ei murskata) 4-6 valkosipulinkynttä ja kuullotetaan niitä kattilassa voissa, kunnes vähän pehmenevät, varo ruskistamasta. Tämän jälkeen sinne lisätään 500 g kuorittua kiinteää, kuutioitua perunaa. Päälle kaadetaan kermaa tai kerman ja maidon sekoitusta siten, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä perunat kypsäksi ja lisää tarvittaessa kermaa tai maitoa. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Kaada perunat uunivuokaan ja kypsennä 220 asteisessa uunissa grillivastustoimintoa käyttäen, kunnes ovat saaneet kauniin värin pintaan. Tulevat aika nopeasti.

Jäkkäriksi nautimme savariinin, mutta siitä ohjeet ehkä toisella kertaa.

Huomiona pääsiäisen ajan asioinnista sellainen, että olemme tulevan perjantain kiinni. Kun tulette hakemaan pääsiäisen herkkuja meiltä, niin neuvomme jonottamaan ulkona, jos myymälässä on ruuhkaa, eli yli 10 ihmistä tai enemmän. Näin vältämme turhan läheistä kanssa käymistä. Kiitos paljon ja hyvää pääsiäistä.