Välillä on hyvä syödä muualla

Viime viikonloppuna kävimme minilomalla Helsingissä perheen kanssa. Oli kiva tallata pääkaupunkiseudun katuja ja nauttia meren läheisyydestä. Ja mikä parasta, oli kiva käydä pitkästä aikaa ravintolassa syömässä. Ruokailut ja kahvittelut onnistuivat rauhallisesti ja saimme nauttia hyvästä ruuasta sekä palvelusta huolimatta siitä, että 8 kk poikamme ei pysynyt tyytyväisenä paikallaan, vaan liikettä ja virikettä piti olla koko ajan. Useamman vuoden Helsingissä asuneena en voinut olla huomaamatta koronan vaikutuksia turistivirroissa tai oikeastaan niiden puutteessa. Onneksi pääosa paikoista, joissa halusimme käydä olivat kuitenkin auki.

On myönnettävä, että koronan aikana lihakauppaamme on kohdeltu suopeasti, vaikka olemmekin erikoiskauppa. Toki olemme kokeneet myös sen negatiivisen puolen, mutta ne ovat jääneet kuitenkin hyvin vähäisiksi. Samaa ei voi sanoa ravintola-, kahvila- ja baariyrittäjistä. Vaikka tykkäänkin laittaa kotona ruokaa ja työni on auttaa sinua laittamaan kotona ruokaa herkullisista aineista, niin suosittelenkin pitämään silloin tällöin taukoa kokkailusta ja nauttimaan muiden tekeleistä. Osa paikoista joutuu pitämään edelleen ovia kiinni, mutta osa on jo auki normaalisti. Kesällä muutoinkin tuntuu olevan enemmän paikkoja jossa käydä joko kahvilla, ostoksilla tai muutoin vaan vierailulla. Suosittelenkin katsastamaan mitä kaikkea täällä hämeessä on tarjolla, esim https://kasvuahameessa.fi/taste-of-hame/#kohteet-kartalla tai facebookissa Matkailua Hämeessä -sivu.

Ps. Tulevan lauantain (11.7.) lounaan voit hoitaa tulemalla lihakaupalle, koska silloin on taas tarjolla nyhtöpossuhodareita joko mukaan tai paikan päällä syötäväksi. Tervetuloa!